Historia

Varkauden NMKy ry (VaNMKy) on perustettu 3.6.1972. Ensimmäiset kymmenen vuotta seuran toiminta oli lähinnä miesten harrastus- ja kilpailutoimintaa.  1970 luvun loppupuolella Namikassa alkoi aktiivinen junioritoiminta lähinnä tyttöjunioreiden puolella, kun Raimo Riihimäen aloittama kerhotoiminta kouluissa tuotti hedelmää ja joukkueita syntyi muillekin ohjattavaksi, tuolta ajalta muistoissa ovat mm. Pauli Huupponen,  Erkki Apponen ja  Pekka Häyrinen.

Miehet lähtivät seurasta 1982 Varkauden Tarmoon, jonka jälkeen VaNMKy keskittyi tyttö- ja naislentopallon kehittämiseen.  Parhaimmillaan Namikan naiset pelasivat 1-sarjassa vuosina 1983- 1992 päästen kerran jopa Mestaruussarjan karsintoihin.  Myös tyttöjuniorit D- ja B- ikäisinä menestyivät ja SM- mitaleita saatiin useina vuosina peräkkäin, viimeisimpänä A-tyttöjen SM-pronssi  v.1988.

Varkaus-Lentis oli valtakunnallisesti tunnettu vuodenvaihde junioriturnaus, jossa  osanottajia  parhaimmillaan oli 40-50 joukkuetta. Turnauksia järjestettiin 1982-1995, ja  se oli yksi tärkeä varainhankinta muoto seurallemme, samoin kun kaupungin puulaakilentopallosarjan järjestäminen, joka valitettavasti loppui salipulan takia.

Naisten 2-sarjaa pelattiin vuoteen 1998 saakka, jonka jälkeen naislentopallo hiipui, junioritoiminta kuitenkin jatkui muutaman innokkaan vetäjän toimesta D- ja C-ikäisissä.

Veteraanisarjoihin osallistuttiin ensimmäisen kerran 1993-94, jonka jälkeen entiset kahdeksankymmentäluvun aktiivit ovat jatkaneet SM-mitaleiden keräämistä Varkauteen jokaisena kilpailuvuotena.

Junioritoiminta alkoi pikkuhiljaa elpyä 2000 luvun alussa  toisen polven lentopallojunioreiden innostuttua asiasta. Tämän hetken tilanteeseen pääsemiseen onkin kiittäminen näitä 80- 90 luvun entisiä pelaajia, jotka ovat innolla mukana nykypäivän Namikaa rakentamassa niin valmentajina kuin muinakin taustavoimina